Ha már megtörtént a baj

Mit tegyünk, ha már megtörtént a baj? Leégésre jöhet az IRIX®!

A napártalom első jelei, az első órában bőrpír, ill. tűfejnyi kiütések test szerte. Ez pár óráig, ill. a kiütések pár napig is eltarthatnak. Alapvetően fontos a napolaj lemosása, ill. lokálisan gyulladás gátló oldat alkalmazása (IRIX®). Az IRIX® kiemelt előnye, hogy természetes hatóanyagú, a bőrre egyenletesen spray-szerűen felvihető, alatta tud „lélegezni” a bőr, így a későbbi erőteljesebb leégés jeleit is mérsékelhetjük.

A klasszikus napégés 10-12 órával a napozást követően éri el csúcspontját, test szerte bőrpír, meleg, sőt forró érzettel, erős fájdalommal, néha fejfájással, ritkán lázzal jelentkező elváltozások, melyek az éjszakát kibírhatatlanná is tehetik. A bőrünkön keresztül a nagy folyadékvesztés miatt folyadékpótlás, lokális hideg vizes tusolások mellett a fájdalmas bőr lokális gyulladás gátlókkal történő kezelés (IRIX® többszöri használata) javasolt. A bőr erős gyulladását megelőzhetjük, ill. mérsékelhetjük bizonyos gyulladáscsökkentő kombinatív tablettákkal is.

Kitüntetett szerepe lehet a Miralgin tablettának, mely a napégés egyéb tüneteire (fájdalom, láz, fejfájás, hidegrázás stb.) jótékony hatással bír.

Gyártó: Gyógynövénykutató Intézet Kft. 2011 Budakalász, Lupaszigeti út. 4. OÉTI: 1349/2009 - Forgalmazó: PannonPharma Kft. 7720 Pécsvárad, Pannonpharma út 1. Tel: 06-72/566-750 e-mail: info@pannonpharma.hu
Copyright PannonPharma 2011 - Készítette a MEDIA NEXUS KFT.