Mit tegyünk, ha már megtörtént a baj? Leégésre jöhet az IRIX®!

A napártalom első jelei, az első órában bőrpír, ill. tűfejnyi kiütések test szerte. Ez pár óráig, ill. a kiütések pár napig is eltarthatnak. Alapvetően fontos a napolaj lemosása, ill. lokálisan gyulladás gátló oldat alkalmazása (IRIX®).

Az IRIX® kiemelt előnye, hogy természetes hatóanyagú, a bőrre egyenletesen spray-szerűen felvihető, alatta tud “lélegezni” a bőr, így a későbbi erőteljesebb leégés jeleit is mérsékelhetjük.

A klasszikus napégés 10-12 órával a napozást követően éri el csúcspontját, test szerte bőrpír, meleg, sőt forró érzettel, erős fájdalommal, néha fejfájással, ritkán lázzal jelentkező elváltozások, melyek az éjszakát kibírhatatlanná is tehetik. A bőrünkön keresztül a nagy folyadékvesztés miatt folyadékpótlás, lokális hideg vizes tusolások mellett a fájdalmas bőr lokális gyulladás gátlókkal történő kezelés (IRIX® többszöri használata) javasolt. A bőr erős gyulladását megelőzhetjük, ill. mérsékelhetjük bizonyos gyulladáscsökkentő kombinatív tablettákkal is.
Kitüntetett szerepe lehet a Miralgin tablettának, mely a napégés egyéb tüneteire (fájdalom, láz, fejfájás, hidegrázás stb.) jótékony hatással bír.

Segítség, leégtem

Ha mégis megégtünk, még véletlenül se kenjünk az égett részekre kőolaj származékokat tartalmazó krémeket és balzsamokat. Helyette inkább alkalmazzuk a fent említett IRIX® spray-t, vagy napégésre nagyanyáink módszeréhez is folyamodhatunk, akik aludttejjel vagy tejföllel enyhítették a leégéssel járó kellemetlenségeket.

Ami nagyon fontos: Égett vagy gyulladt bőrrel egészen addig ne menjünk a napra, míg a gyulladás meg nem szűnik!

Gyártó: Gyógynövénykutató Intézet Kft. 2011 Budakalász, Lupaszigeti út. 4. OÉTI: 1349/2009 - Forgalmazó: PannonPharma Kft. 7720 Pécsvárad, Pannonpharma út 1. Tel: 06-72/566-750 e-mail: info@pannonpharma.hu
Copyright PannonPharma 2011 - Készítette a MEDIA NEXUS KFT.